ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΟΥ

του Κ. Παπαγιαννούλη
   Ο Γιάννης είναι στο τελευταίο έτος του bachelor πτυχίου του στο πολυτεχνείο. Έχει ξεκινήσει την πτυχιακή του εργασία, με θέμα: «Τηλεχειρισμός συστημάτων αυτομάτου ελέγχου». Η εκπόνηση της εργασίας περιλαμβάνει καθοδήγηση από καθηγητή και εξάμηνη απασχόληση σε μονάδα συσκευασίας αναψυκτικών στο Βόλο.

   Για την απασχόληση στη μονάδα παραγωγής, αμείβεται από τον εργοδότη και από το επιδοτούμενο πρόγραμμα. Η ασφάλεια του εκπαιδευτικού ιδρύματος τον καλύπτει, ώστε ο εργοδότης να μη καταβάλλει ασφαλιστική εισφορά. Ο Γιάννης αποφοιτά με υψηλό βαθμό και συνάπτει συμβόλαιο με την επιχείρηση με την εξής δέσμευση: Θα πρέπει στις μεταπτυχιακές σπουδές του να εκπονήσει εργασία προσαρμοσμένη στις παραγωγικές ανάγκες, για την οποία θα πρέπει να συνεργαστεί με ένα ολλανδικό πολυτεχνείο στα πλαίσια αναλόγου προγράμματος.

   Κατά τη διάρκεια της πτυχιακής του εργασίας συνάπτει ειδική σύμβαση με την ίδια βιομηχανία, η οποία προβλέπει μερική απασχόληση με επιδοτούμενο ποσοστό ασφαλίστρων. Ο Γιάννης διαμορφώνει και δημιουργεί μια θέση, δεν ζητάει να τον προσλάβουν, γιατί είναι συνεργάτης επιχειρήσεων κινούμενος από περιφερειακές προς κεντρικές υπηρεσίες. Ο Γιάννης γνωρίζει πολύ καλά, ότι τα εξειδικευμένα προσόντα και η καινοτομία είναι περιζήτητες δεξιότητες για τις οποίες εργάστηκε σκληρά.

   Στην εποχή του Γιάννη, οι νέοι δεν θα κτυπούν τις πόρτες των εργοδοτών, αλλά θα συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις σε ομάδες κοινών στόχων. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ !