Σεμινάρια επιτυχημένης ομιλίας

Εντυπωσιάστε το κοινό στην επόμενη ομιλία σας. Δημιουργήστε τον αντίκτυπο που επιθυμείτε. Τραβήξτε την προσοχή του κοινού με την παρουσίασή σας. 

 
ετοιμαζουμε μαζι το κειμενο τησ ομιλιασ
σασ κανουμε διδασκαλια ορθησ αφηγηματικοτητασ και σκηνοθεσιασ
επιμελουμαστε διαφανειεσ παρουσιασησ σε powerpoint h prezi

Σε ποιους απευθυνόμαστε

      Η δημόσια ομιλία είναι το πιο δυναμικό μέσο επικοινωνίας.       Ένας ομιλητής/μία ομιλήτρια μπροστά από ένα κοινό - μικρό ή μεγάλο - έχει την ευκαιρία να πείσει για τις απόψεις του/της, να πληροφορήσει, να συσπειρώσει άτομα κάτω από τις ιδέες του/της, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι με μια δημόσια ομιλία προβάλλεται ως προσωπικότητα.
       Εάν η ομιλία είναι αποτυχημένη, τότε όχι μόνο δεν επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά επιπλέον μειώνεται η απήχηση της προσωπικότητας του ομιλητή/της ομιλήτριας!
       Είναι πολλές οι ευκαιρίες που δίνονται για να γίνει επικοινωνία με ομιλία.

Συχνεσ περιπτωσεισ ομιλιων
  • Αρχαιρεσίες σωματείων - συλλόγων.
  • Πολιτικές ομιλίες υποψηφίων. βουλευτικών και δημοτικών εκλογών.
  • Επαγγελματικές παρουσιάσεις εντός των εταιριών - οργανισμών.
  • Επαγγελματικές παρουσιάσεις προς χρήστες υπηρεσιών.
  • Ενημερώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού.
  • Παρουσιάσεις μεταπτυχιακών και διδακτορικών εργασιών.
  • Press conferences.
  • Κοινωνικές εκδηλώσεις

Είμαστε ομιλητές και καθοδηγούμε
ομιλητές

Η ομιλία είναι μία πρόκληση για εμάς!  Η επικοινωνία μέσω της δημόσιας ομιλίας είναι το απόλυτο μέσο και η μεγάλη ευκαιρία για προβολή και επιτυχία!
Έχουμε συμμετάσχει σε σειρά ομιλιών προκειμένου να εξασκήσουμε τη βέλτιστη απόδοση ομιλίας.  Συμμετείχαμε επί σειρά ετών στις διεθνείς διοργανώσεις ΄΄Fame Lab'' του Βρετανικού Ινστιτούτου, οι οποίες έχουν σαν στόχο την εκλαΐκευση της επιστήμης.
Συμμετείχαμε επί σειρά ετών στις διοργανώσεις διδακτικής των επιστημών από την Ομοσπονδία εκπαιδευτικών φροντιστών Ελλάδος.
Συμμετείχαμε ως ομιλητές στις διοργανώσεις της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
Αναπτύξαμε ομιλίες επαγγελματικού προσανατολισμού επί δεκαετία με αποδέκτες φροντιστήρια, δήμους και ιδιωτικά σχολεία.
Καθοδηγήσαμε με μεγάλη επιτυχία!

Καθοδηγήσαμε με μεγάλη επιτυχία άτομα τα οποία κατόπιν επιτυχίας μας αρνήθηκαν τη δημοσίευση των προσωπικών τους στοιχείων!
Στο σύνολο των ''μαθητών΄΄ μας όλοι πέτυχαν τον στόχο της εντύπωσης την οποία επιδίωκαν. Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές 2019 καθοδηγήσαμε σε συναρπαστικές ομιλίες 6 υποψήφιους στην περιφέρεια Αττικής οι οποίοι προέρχονταν από όλο το πολιτικό φάσμα. Από αυτούς οι 4 εξελέγησαν σε δημοτικά συμβούλια και ο ένας εξελέγη δήμαρχος! - Στο σημείο αυτό θα ευχόμασταν να είχαμε την άδεια δημοσίευσης προσωπικών στοιχείων! Καθοδηγήσαμε με επιτυχία 4 υποψήφιους στον διαγωνισμό ομιλιών του Famelab Greece  από τους οποίους οι δύο ήταν φιναλίστ στον τελικό διαγωνισμό για συμμετοχή στη Μεγάλη Βρετανία. Από δικό τους λάθος επέλεξαν να μην ξαναχρησιμοποιήσουν την υποστήριξή μας για τον τελικό, θεωρώντας ότι ''μπορούν πλέον μόνοι τους'' οπότε και απορρίφθηκαν.


Τα μυστικά της επιτυχίας μας

Η επιτυχία μας εδράζεται σε τρείς άξονες:

1. Επιτυχημένος σχεδιασμός του κειμένου της ομιλίας.
Συγγράφεται αρχικά μία εντυπωσιακή εισαγωγή για να ''ξεκλέψει'' την προσοχή του κοινού. Κατόπιν δημιουργείται ένα εμπεριστατωμένο κύριο σώμα ομιλίας το οποίο περιέχει σημεία επίκλησης σε συναίσθημα, σε ήθος, σε επιστήμη, σε ιστορικά στοιχεία και σε όλα γενικώς τα αποδεκτά σημεία από τη σύγχρονη κοινωνιολογική μελέτη απήχησης.


2. Διδάσκεται και καθοδηγείται ο υποψήφιος στους τρόπους αφήγησης χωρίς αποστήθιση, στη σωστή χρήση της γλώσσας του σώματος, στη σωστή χρήση της φωνής με στοιχεία ορθοφωνίας, στον σωστό συγχρονισμό με το κοινό και την ανάπτυξη συναισθηματικής φόρτισης. Γενικά διδάσκουμε σκηνοθεσία της ομιλίας που είναι και το σημαντικότερο στοιχείο επιτυχίας. Διδάσκεται επιπλέον ο επιτυχημένος τρόπος ομιλίας χωρίς podium με κίνηση ανάμεσα σε κοινό που είναι και το δυσκολότερο είδος ομιλίας!


3. Αν η παρουσίαση γίνεται με τη βοήθεια προγράμματος προβολής διαφανειών τότε σχεδιάζουμε μαζί τις διαφάνειες ώστε να μην έχουν τα συνήθη λάθη όπως λάθος γραμματοσειρές, κείμενο copy - paste, κείμενο αφήγησης, υπερβολικά bullets, κακό background κ.α.
Σχεδιάζουμε διαφάνειες με Powerpoint καθώς και με το εντυπωσιακό Prezi που πάντα αφήνει τα πλήθη άφωνα!
Χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα plug-ins των ανωτέρω προγραμμάτων για περαιτέρω εντυπωσιακά αποτελέσματα.Δείγματα εργασίας

Έχουμε αναδείξει πολλούς επώνυμους οι οποίοι δεν επιθυμούν περαιτέρω δημοσιοποίηση στοιχείων. Περιοριζόμαστε εδώ στη δημοσίευση δικών μας ομιλιών.