ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 12 ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ON LINE

Τα καλύτερα 12  μέρη για να πουλήσετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και να κερδίσετε χρήματα

Θέλετε να πουλήσετε τις φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο και να κερδίσετε χρήματα; Αναρωτιέστε ποιες ιστοσελίδες σας επιτρέπουν να πουλάτε στοκ φωτογραφίες;

Είτε ως ερασιτέχνης φωτογράφος  είτε ως επαγγελματίας, μπορείτε εύκολα να κερδίσετε μερικά επιπλέον μετρητά (ή ακόμα και να ξεκινήσετε μια νέα καριέρα!) εάν γνωρίζετε τα σωστά μέρη για να πουλήσετε τις φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο. Οι φωτογράφοι διαφόρων επιπέδων δεξιοτήτων έχουν μεγάλη ζήτηση για τη δουλειά τους, τώρα περισσότερο από ποτέ. Όλοι, από μεγάλες εταιρείες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έως bloggers, γραφίστες, έμποροι και εκδότες αγοράζουν και χρησιμοποιούν φωτογραφίες τακτικά στο διαδίκτυο.

Τα καλύτερα μέρη για να πουλήσετε τις φωτογραφίες σας online

1. Στον δικό σας ιστότοπο

Το νούμερο ένα καλύτερο μέρος για να πουλήσετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο είναι στον δικό σας ιστότοπο.

Κι αυτό γιατί:

1.     Μπορείτε να ορίσετε τις δικές σας τιμές.

2.     Κανείς άλλος δεν παίρνει μερίδιο.

3.     Έχετε 100% έλεγχο στον τρόπο εμφάνισης των φωτογραφιών σας.

4.     Μπορείτε να ορίσετε τους δικούς σας όρους και προϋποθέσεις.

5.     Εν ολίγοις, έχετε απόλυτα τον έλεγχο!

Δεν έχετε ακόμα ιστοσελίδα; Δεν είναι δύσκολο να ξεκινήσετε. Ελέγξτε αυτόν τον απλό οδηγό για το πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο φωτογραφίας στο WordPress. Η πλειοψηφία των επαγγελματικών ιστότοπων φωτογραφίας στο διαδίκτυο δημιουργούνται στο WordPress.

Αφού δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας, πρέπει να παρουσιάσετε όμορφα τις φωτογραφίες για να προσελκύσετε επισκέπτες και να τους πείσετε να αγοράσουν τις εικόνες σας. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα κορυφαίο πρόσθετο WordPress όπως το Envira Gallery  για να  δημιουργήσετε συλλογές εικόνων για τις φωτογραφίες σας.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε άλμπουμ φωτογραφιών  με όμορφα προσαρμόσιμα Lightboxes για να εμφανίσετε και να κατηγοριοποιήσετε τις εικόνες σας για να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας.

Το πρόσθετο Envira Gallery διαθέτει επίσης ένα πρόσθετο WooCommerce που σας επιτρέπει να πουλάτε εύκολα φωτογραφίες. Εάν επιλέξετε να πουλήσετε τις εικόνες σας στον δικό σας ιστότοπο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μάθει πώς να πουλάτε τις φωτογραφίες σας στο WordPress.

Εναλλακτικά, εάν αποφασίσετε να μην χρησιμοποιήσετε το WordPress, εδώ είναι ένας οριστικός οδηγός για το πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας Wix  ή  Squarespace

2. Adobe Stock

Το Adobe Stock (πρώην Fotolia) είναι μια αγορά φωτογραφιών αποθέματος από τον κατασκευαστή των πιο δημοφιλών λύσεων λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών, συμπεριλαμβανομένων των Photoshop και Lightroom. Αυτή η πλατφόρμα υπάρχει εδώ και πάνω από 10 χρόνια και είναι γνωστό ότι είναι η πρώτη διαδικτυακή αγορά που πουλάει φωτογραφίες.

Αυτό που θα σας αρέσει περισσότερο στην Adobe Stock είναι το μερίδιο δικαιωμάτων τους, το οποίο είναι υψηλότερο από άλλα διαδικτυακά καταστήματα.

Οι φωτογραφίες που μεταφορτώνονται στη Fotolia γίνονται μέρος της βιβλιοθήκης της Adobe Stock, πράγμα που σημαίνει ότι είναι επίσης διαθέσιμες σε άλλες εφαρμογές της Adobe και έτσι φτάνουν σε εκατομμύρια χρήστες της Adobe και πιθανούς αγοραστές.

Οι συνεισφέροντες κάνουν οπουδήποτε από 20% - 60% με το Adobe Stock. Και, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες αγορές, η Adobe Stock δεν σας αναγκάζει να τους δώσετε αποκλειστικά δικαιώματα πώλησης στις εικόνες σας. Έτσι, μπορείτε να πουλήσετε στο Adobe Stock και σε άλλες πλατφόρμες ταυτόχρονα.

Δεδομένου του μεγαθήριο που είναι η Adobe, είναι πιθανό ότι η Adobe Stock θα συνεχίσει να αποτελεί πρωταρχικό προορισμό για αγοραστές και πωλητές φωτογραφίας μετοχών.

Μπορείτε να αρχίσετε να πουλάτε στην ιστοσελίδα της Adobe Stock εδώ

3. Shutterstock

Hutterstock είναι ένας δημοφιλής ιστότοπος για πάνω από 15 χρόνια για να αγοράσετε στοκ φωτογραφίες σε απευθείας σύνδεση. Έχουν πάνω από 200 εκατομμύρια εικόνες, βίντεο και μουσικά κομμάτια για τους ανθρώπους να αγοράσουν δωρεάν δικαιώματα, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι έχουν εκατομμύρια πελάτες που αγοράζουν.

Ως φωτογράφος, μπορείτε να κερδίσετε πολλά χρήματα με αυτήν την αγορά μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, οι πωλητές στο Shutterstock έχουν βγάλει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως!

Το Shutterstock σάς επιτρέπει να διατηρείτε τα πνευματικά σας δικαιώματα προστατευμένα, επομένως εξαρτάται από εσάς να ορίσετε τα δικαιώματα στις φωτογραφίες σας. Το Shutterstock δίνει επίσης πίστωση στους ιδιοκτήτες της εικόνας, το οποίο είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα που προστατεύει την ιδιοκτησία σας και εμπορεύεται την επωνυμία σας.

Μόλις γίνετε συνεισφέροντες στον ιστότοπο, αρχίζετε να κερδίζετε χρήματα κάθε φορά που κάποιος αγοράζει και κατεβάζει το περιεχόμενό σας. Ως συνεισφέροντες, μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε από 20% έως 30% από ό, τι πουλάει η εικόνα σας, το οποίο το Shutterstock πληρώνει μηνιαίως.

Όπως και η Adobe Stock, το Shutterstock δεν σας αναγκάζει να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά την αγορά τους. Μπορείτε ακόμη και να εξετάσετε το ενδεχόμενο πώλησης σε Adobe Stock και Shutterstock ταυτόχρονα!

Μπορείτε να ξεκινήσετε εδώ για να υποβάλετε τις φωτογραφίες σας μέσω της πλατφόρμας τους.

4. Ketazo

Η Ketazo είναι μια αγορά που συνδέει άτομα που θέλουν εικόνες ή βίντεο από ένα συγκεκριμένο μέρος με ανταποκριτές σε αυτό το μέρος που θα εξυπηρετήσουν τις απαιτούμενες θέσεις εργασίας. Είναι μοναδικό του είδους του, καθώς δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο στο διαδίκτυο. Η καινοτομία εδώ είναι οι γεωτοποθετημένες απαιτήσεις. Μπορείτε να έχετε ένα σημαντικό εισόδημα ακολουθώντας τα βήματα:

Βήμα πρώτο: Συνδεθείτε στο  KETAZO  ως πωλητής υπηρεσιών (ανταποκριτής). Οι πωλητές υπηρεσιών καθορίζουν ποιες περιοχές είναι διαθέσιμες για κάλυψη.

Βήμα δεύτερο: Τα αιτήματα εμφανίζονται αυτόματα, όσα βρίσκονται εντός της περιοχής που δηλώσατε διαθεσιμότητα.

Βήμα τρίτο: Γίνεται μια συμφωνία με τον αγοραστή υπηρεσιών και αφού λάβετε τη συμφωνημένη κατάθεση χρημάτων μέσω PayPal, ο πωλητής υπηρεσιών πηγαίνει στην εκδήλωση ή στο μέρος γενικότερα που σας ζητάνε τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

Βήμα τέταρτο: Το ζητούμενο υλικό αποστέλλεται στον αγοραστή υπηρεσιών μέσω του βοηθητικού προγράμματος μεταφοράς αρχείων της KETAZO.

Ένας χρήσιμος οδηγός είναι ενσωματωμένος στην πλατφόρμα ενημερώνοντας τους χρήστες για  τις πολλαπλές υπηρεσίες της ketazo

Ένα διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο έχει ήδη αρχίσει δυναμικά να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες KETAZO για να πάρει πρώτο τα νέα, ειδικά εάν δεν έχει τοπικούς ανταποκριτές ειδήσεων. Αυτό σημαίνει ότι για ένα απρόβλεπτο περιστατικό, μπορεί να έχει υλικό για τις ειδήσεις πρώτο.

Πολλοί επαγγελματίες, όπως φωτογράφοι, βιντεολήπτες και δημοσιογράφοι άρχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω της KETAZO. Όταν οι χρήστες συνδέονται στην πλατφόρμα, μπορούν να επιλέξουν: 

1.           Να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εκπρόσωποι κάποιου που παραγγέλνει. Σε αυτή την περίπτωση, δηλώνουν ποια μέρη μπορούν να εξυπηρετήσουν.

2.           Να προτείνουν τους εαυτούς τους ως εκπροσώπους (ανταποκριτές) για να καλύψουν ορισμένες εκδηλώσεις όπως αθλητικές διοργανώσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ κ.λπ.

 

5. Alamy

Το Alamy είναι μια άλλη μεγάλη πλατφόρμα για την πώληση φωτογραφιών, η οποία δεν έχει σκληρούς και γρήγορους κανόνες.

Ο ιστότοπος μπορεί να μην έχει τόσους αγοραστές όσο το Shutterstock και το Adobe Stock, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος υποψήφιος και μια άλλη εξαιρετική επιλογή για έσοδα. Οι φωτογράφοι μπορούν να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στο Alamy χωρίς άδεια χρήσης ή άλλα ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων. Μέχρι σήμερα, το Alamy έχει βγάλει 180 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές σε φωτογράφους.

Και οι τιμές του Alamy είναι ανταγωνιστικές. Η αγορά πληρώνει τους φωτογράφους το 50% κάθε πώλησης εάν υπερβείτε το όριο των 25.000 $ ετησίως, το 40% για κάθε πώληση εάν οι ετήσιες πωλήσεις σας είναι μικρότερες από $ 25,000 αλλά υψηλότερες από $ 250 και 20% για συνεισφέροντες των οποίων οι ετήσιες πωλήσεις είναι κάτω από $ 250, κάτι που είναι υψηλότερο από μερικές από τις άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Δοκίμασε το Alamy σήμερα! Εγγραφείτε εδώ  για να ξεκινήσετε ως συνεισφέροντες. 

6. Etsy

Το Etsy είναι πιο γνωστό ως αγορά για αγορά και πώληση μοναδικών χειροποίητων αγαθών, οπότε μπορεί να μην το σκεφτείτε όταν ψάχνετε για μέρη για να πουλήσετε στοκ φωτογραφίες. Ωστόσο, η Etsy μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 30 εκατομμύρια χρήστες και διάφορους τρόπους για να πουλήσετε τις φωτογραφίες σας μέσω της πλατφόρμας τους.

Το μεγάλο πράγμα για το Etsy είναι ότι έχουν μεγαλύτερο κοινό από τους περισσότερους ιστότοπους φωτογραφιών αποθέματος και ένα δημογραφικό που είναι έτοιμο να αγοράσει τις εικόνες σας. Φυσικά, μπορείτε να πουλήσετε ψηφιακές εικόνες στο Etsy, αλλά μπορείτε επίσης να πουλήσετε εκτυπώσεις. Έτσι, αν θέλετε να επεκτείνετε ακόμα περισσότερο την επιχείρηση φωτογραφίας σας, το Etsy είναι μια εξαιρετική επιλογή!

Απλά να θυμάστε όταν πουλάτε εκτυπώσεις, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος εκτύπωσης, συσκευασίας και αποστολής.

Το Etsy σας επιτρέπει επίσης να τιμολογήσετε τις δικές σας φωτογραφίες και ο ιστότοπος σας δίνει τον πλήρη έλεγχο του τρόπου εμφάνισης των φωτογραφιών σας στους αγοραστές. Αν θέλετε πλήρη έλεγχο της πώλησης φωτογραφιών σας, αλλά δεν θέλετε να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο από το μηδέν, το Etsy μπορεί να σας ταιριάζει πολύ.

7. Fotomoto

Το Fotomoto δεν είναι μια διαδικτυακή αγορά, αλλά μάλλον ένα widget που ενσωματώνεται στον ιστότοπό σας για να σας βοηθήσει να πουλήσετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Αφού το προσθέσετε στον ιστότοπό σας, το Fotomoto διαχειρίζεται όλες τις διαδικασίες πώλησης φωτογραφιών για εσάς.

Όπως και το Etsy, το Fotomoto σας επιτρέπει να προσφέρετε ψηφιακές φωτογραφίες, εκτυπώσεις φωτογραφιών και ακόμη και καμβάδες στους επισκέπτες του ιστότοπού σας. Και, το Fotomoto χειρίζεται τη συσκευασία των φωτογραφιών υλικού σας, ώστε να μην χρειάζεται. Δεν γίνεται πολύ πιο εύκολο αν σκοπεύετε να πουλήσετε φυσικές εκτυπώσεις φωτογραφιών ή καμβάδες!

Αυτό που είναι πραγματικά υπέροχο για το Fotomoto είναι ότι το ίδιο το widget είναι προσαρμόσιμο. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του widget για να εμφανίσετε τις δικές σας πληροφορίες επωνυμίας, συμπεριλαμβανομένου του λογοτύπου σας! Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες έρχονται να μάθουν την επωνυμία σας και να τη συσχετίζουν με τις εικόνες σας.

Είτε είστε χομπίστας φωτογράφος, επαγγελματίας φωτογράφος ή ακόμα και γραφίστας, το Fotomoto έχει μερικά εξαιρετικά χαρακτηριστικά που θα λειτουργήσουν απρόσκοπτα με τον υπάρχοντα ιστότοπό σας WordPress. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του widget για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα μηνιαία, κλιμακωτά προγράμματα και τα τέλη συναλλαγής.

8. Crestock

Το Crestock μπορεί να είναι ένας πιο παθητικός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα για τη φωτογραφία σας. Απλά ρυθμίστε έναν δωρεάν λογαριασμό στο Crestock και ανεβάστε τις φωτογραφίες σας. Μόλις η ομάδα του Crestock αξιολογήσει τις εικόνες σας, θα τις προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο Crestock, ώστε οι πελάτες να μπορούν να τις αγοράσουν.

Μπορείτε να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά και περιγραφές για κάθε εικόνα, γεγονός που αυξάνει τις ευκαιρίες έγκρισής σας από τους συντάκτες του Crestock. Και, αυτές οι ίδιες λέξεις-κλειδιά και περιγραφές θα διευκολύνουν την εύρεση των φωτογραφιών σας ανάμεσα σε μια θάλασσα εικόνων αποθέματος σε αυτόν τον ιστότοπο και σε άλλους.

9. 500px

Το 500px είναι μια διαδικτυακή αγορά που σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο των εικόνων σας και να κερδίσετε χρήματα. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να πουλήσετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Αυτός ο δωρεάν ιστότοπος διαθέτει έναν "αλγόριθμο Pulse" που αυξάνει την έκθεσή σας προσθέτοντας τις νέες μεταφορτώσεις σας σε μια σελίδα Discovery, η οποία προβάλλεται από χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα.

Ο ιστότοπος παρέχει επίσης υπηρεσίες ανάλυσης και παρακολούθησης, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς τα πήγαν οι εικόνες σας σε σύγκριση με αυτές των ανταγωνιστών σας. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα κλικ λαμβάνουν οι εικόνες σας; Τι γίνεται με το πώς κατατάσσεστε σε σύγκριση με τους συνομηλίκους σας; 500px μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε απαντήσεις στις καυτές ερωτήσεις σας.

Το να ξεκινήσετε με 500px είναι αρκετά απλό. Απλά ρυθμίστε έναν δωρεάν λογαριασμό και προσθέστε τις εικόνες σας. Τότε, περίμενε να δεις τι θα εμφανιστείς! Επίσης, προσέξτε για διαγωνισμούς που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερα και να αποκτήσετε επιπλέον έκθεση.

10. Snapped4u

Το Snapped4u κάνει την πώληση των φωτογραφιών της εκδήλωσής σας ένα κομμάτι κέικ. Εάν τραβάτε γάμους, πάρτι, αρραβώνες ή άλλες εκδηλώσεις, το Snapped4u σχεδιάστηκε για να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη και την τσέπη σας παχύτερη.

Με το Snapped4u, μπορείτε να φτιάξετε μια συλλογή και να ανεβάσετε εικόνες από ένα στιγμιότυπο που τραβήξατε σε αυτή τη συλλογή. Στη συνέχεια, ορίσετε την τιμή των φωτογραφιών και... Αυτό είναι όλο!

Από εκεί, το Snapped4u πωλεί τις εικόνες σας ως αρχεία jpeg και τις στέλνει αμέσως σε εσάς τους αγοραστές. Στη συνέχεια, το Snapped4u σας στέλνει τα χρήματα που κάνατε μέσω PayPal την πρώτη κάθε μήνα.

Επειδή κάθε πωλητής Snapped4u έχει τη δική του σελίδα γκαλερί, οι πελάτες που σας κλείνουν για πολλές εκδηλώσεις μπορούν πάντα να βρουν τις εικόνες σας στο ίδιο μέρος. Και, μπορείτε να δώσετε την προσωπική σας διεύθυνση URL σε οποιονδήποτε πιστεύετε ότι μπορεί να θέλει να αγοράσει τις φωτογραφίες σας.

Το Snapped4u σας δίνει το μεγαλύτερο μερίδιο κέρδους σε κάθε πώληση. Εάν οι φωτογραφίες πωλούνται σε καλές τιμές, τότε το Snapped4u θα χρεώσει μια προμήθεια.

11. PhotoShelter

Το PhotoShelter είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για την πώληση και παράδοση αποτυπωμάτων στους πελάτες. Σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε το πρότυπό σας για κοινή χρήση των φωτογραφιών.

Ωστόσο, πρέπει να αγοράσετε το χώρο στην πλατφόρμα τους για να ανεβάσετε τις φωτογραφίες. Υπάρχουν πολλά προγράμματα για μηνιαίες και ετήσια επιλογές με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

12. TourPhotos

Το TourPhotos είναι ένας κόμβος για τουρίστες και ταξιδιωτικούς φωτογράφους σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, πολλά ταξιδιωτικά γραφεία και ταξιδιωτικές εταιρείες το χρησιμοποιούν για να ανεβάσουν φωτογραφίες από τα ταξίδια περιπέτειας για τους συμμετέχοντες και το ευρύ κοινό για να αγοράσουν.

Είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για τους ταξιδιωτικούς φωτογράφους να πωλούν τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο σε ένα ομοϊδεάτες κοινό. Και, πιθανότατα θα νιώσετε εμπνευσμένοι από όλες τις όμορφες φωτογραφίες που καταλήγουν στο TourPhotos!

Συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να βρείτε τα καλύτερα μέρη για να πουλήσετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και να κερδίσετε χρήματα.