ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Βρισκόμαστε στο 2009
    80 φοιτητές εισάγονται στο νεοϊδρυθέν πανεπιστήμιο SingularityU στο ερευνητικό πάρκο της NASA στην Καλιφόρνια. Ο μέσος όρος των πρωτοετών είναι 30 έτη με αρκετούς από αυτούς κοντά στα 40 !
Το αντικείμενο σπουδών δεν είναι απλά η νανοτεχνολογία, η βιοτεχνολογία, οι ψηφιακές τεχνολογίες, η επιχειρηματικότητα αλλά η προσαρμογή τους στο προφητικό όραμα του αρχιμηχανικού της Google Ray Kurzweil. Σύμφωνα με την προφητική μελλοντολογική ματιά του Kurzweil, το ανθρώπινο είδος οδεύει προς τη λεγόμενη singularity, σύμφωνα με την οποία αναπτύσσει εκθετικά αυξανόμενη ευφυΐα λόγω της διεπαφής ανθρώπου – μηχανής, η οποία τοποθετείται περίπου στο 2030.
Στα πλαίσια αυτής της «singularity» οι άνθρωποι θα είναι άμεσα συνδεδεμένοι μεταξύ τους επιτυγχάνοντας ένα νέο «υπερόν»

     Το πανεπιστήμιο Singularity διευθύνεται από τον Πέτρο Διαμαντή o οποίος σπούδασε Φυσική και Βιολογία στο ΜΙΤ, έχει master στην αεροναυτική και αεροδιαστημική και μεταπτυχιακό τίτλο στην ιατρική. Είναι ιδρυτής της Zero Gravity Corporation με την οποία έθεσε σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας τον μακαρίτη Steven Hawking.

     Το Ευρωπαϊκό παράρτημα του SingularityU πανεπιστημίου εδράζεται στο Einthoven της Ολλανδίας. Τα προγράμματα σπουδών είναι δωρεάν και χρηματοδοτούνται από την Google. Κάθε χρόνο 3000 αιτούντες ποικίλων ηλικιών και τίτλων σπουδών διεκδικούν μία θέση από τις 80 στο πανεπιστήμιο του μέλλοντος.

      Όλες οι σπουδές έχουν αντικείμενο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στον πλανήτη μέσα από το όραμα του Kurzweil και της Google. Τεχνολογίες Crowdsourcing, sharing economy, recycling, Biomining, Ai, VR, AR, ecovehicles και άλλα. Το πανεπιστήμιο παρέχει mentoring και επιταχυντές νεοφυών επιχειρήσεων. Περιττεύει να αναφέρουμε, ότι η καινοτομία και η εφευρετικότητα είναι οι λέξεις κλειδιά εδώ.

      Ένας διευθύνων ελληνικής καταγωγής, θα χαρεί ιδιαίτερα να δει φοιτητές Έλληνες να φοιτούν στο Πανεπιστήμιο του. Και το σημαντικότερο: Δεν θέτει φραγμούς ηλικίας !