Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

του Κ. Παπαγιαννούλη
   Βρισκόμαστε στο 2015 Και όμως υπάρχουν μαθητές, γονείς και φοιτητές που πιστεύουν ότι θα πάρουν το πτυχίο τους, θα κάνουν ένα βιογραφικό και μετά θα σεριανάνε στις πόρτες των εργοδοτών, εκλιπαρώντας για δουλειά ! Οι μακράν νυχτωμένοι στις εποχές του ΟΑΕΔ και του μπάρμπα απ την Κορώνη, θα απέλθουν στο σκοτεινό παραπέτασμα του παρελθόντος !
     
    Ας περιγράψουμε λοιπόν, μία ταυτότητα επαγγελματία από τα επαγγέλματα που θα επιβιώσουν στο μέλλον. Ο επαγγελματίας αυτός λέγεται Αριστόβουλος και είναι developer ειδικευμένος στη συγκοινωνιολογία ! Με την ευκαιρία του μεταπτυχιακού του ανέπτυξε ένα λογισμικό, το οποίο λαμβάνει υπόψη την κίνηση στους δρόμους, τις ανωφέρειες και κατωφέρειες, τη φορά πνοής των ανέμων, το συντελεστή οπισθέλκουσας του οχήματος, και άλλες παραμέτρους, καθοδηγεί με πλοήγηση το όχημα κυρίως επαγγελματικό, έτσι ώστε να έχει ελάχιστη κατανάλωση !

    Χρειάστηκε δύο χρόνια να το αναπτύξει και έξη μήνες δοκιμών και βελτιώσεων. Ήδη όμως πριν την κτήση του μεταπτυχιακού διπλώματος, έχοντας κατοχυρώσει πνευματικά δικαιώματα, το προωθεί στην αγορά ! Σύντομα δείχνουν ενδιαφέρον, μία εταιρία ραδιοταξί και μία μεταφορική ! Ο Αριστόβουλος λοιπόν έχει χαράξει ένα δρόμο, δημιουργώντας μια νέα θέση εργασίας ! Στο μέλλον λοιπόν, δεν θα υπάρχουν εκ των προτέρων οι θέσεις εξαρτημένης εργασίας τις οποίες θα διεκδικούν οι ικέτες αλλά ο καθένας που φιλοδοξεί να επιτύχει, θα δημιουργεί από μόνος του μία θέση εργασίας !