ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΑΘΟΥΣ

Στην έντυπη έκδοση των ''Παραπολιτικών'' της 24/6/23 υπάρχουν δύο λάθη, συγκεκριμένα:   «Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις μείωσης εισακτέων, με τη μεγαλύτερη μείωση να παρατηρείται στο τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο από 153 εισακτέους πέρυσι φέτος τους μείωσε στους 85». Το εν λόγω Τμήμα του ΕΚΠΑ έχει εκδώσει ανακοίνωση http://www.slavstud.uoa.gr/fileadmin/slavstud.uoa.gr/uploads/ANAKHNOSEIS/2023/26-6-23Enime__rosi_gia_arith._eisakte__on_pros_ana__rtisi_stin_istoseli__da_toy_Tmi__matos.pdf με την οποία διαψεύδει ότι συνέβη τέτοια διαφοροποίηση, καθώς και πέρσι είχαν τον ίδιο αριθμό εισακτέων. Επιπλέον,δεύτερο λάθος: «Το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου, το οποίο αύξησε τους εισακτέους από 80 σε 159, αν όλοι οι άλλοι παράγοντες έμεναν σταθεροί, τότε θα μείωνε τα μόρια εισαγωγής κατά 70 σε σχέση με πέρυσι.» Ωστόσο, στην περσινή ΥΑ για καθορισμό του αριθμού εισακτέων αναφέρεται ο ίδιος με φέτος αριθμός, 159.
Η ακριβής είδηση είναι: το τμήμα Ρωσικής γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και το τμήμα Κοινωνιολογίας της Παντείου διατηρούν σταθερό αριθμό εισακτέων με πέρυσι.
Απολογούμαστε για τα λάθη της σχετικής δημοσίευσης τα οποία οφείλονται καθαρά σε αυτό που ονομάζουμε ''ανθρώπινο λάθος''
Παπαγιαννούλης Κωνσταντίνος - σύμβουλος σπουδών και καριέρας