ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗ XEIPOTEPH ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του Κ Παπαγιαννουλη

ΤΟ ChatGPT ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Ρωτήσαμε το σοφό ChatGPT ποιες είναι οι σπουδές στην Ελλάδα με την χειρότερη προοπτική. Συγκεκριμένα, θέσαμε το ερώτημα:

Ποιες είναι οι σπουδές στα ελληνικά πανεπιστήμια με τις χειρότερες προβλέψεις για θέσεις εργασίας;

Και το ChatGPT μας απάντησε:

«Ως γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, δεν έχω πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με συγκεκριμένες προβλέψεις εργασίας για διαφορετικούς τομείς σπουδών στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ωστόσο, ορισμένοι τομείς σπουδών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περισσότερες προκλήσεις όσον αφορά τις προοπτικές απασχόλησης λόγω διαφόρων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς εργασίας, των οικονομικών συνθηκών και των τάσεων της βιομηχανίας.

 

Γενικά, ορισμένοι τομείς σπουδών που μπορεί να έχουν πιο δύσκολες προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα περιλαμβάνουν ορισμένα πτυχία ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, καθώς και ορισμένους τομείς στις τέχνες, όπως η μουσική ή οι καλές τέχνες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί οι τομείς δεν είναι πολύτιμοι, καθώς μπορούν να παρέχουν σημαντικές δεξιότητες και γνώσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορους κλάδους και επαγγέλματα.

 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αγορά εργασίας αλλάζει συνεχώς και ενδέχεται να προκύψουν νέες ευκαιρίες σε απροσδόκητους τομείς. Επιπλέον, η κατοχή πτυχίου σε οποιονδήποτε τομέα μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και ανάπτυξη και εξαρτάται από το άτομο να αξιοποιήσει στο έπακρο την εκπαίδευσή του και να αναζητήσει ευκαιρίες που ευθυγραμμίζονται με τα ενδιαφέροντα και τους στόχους του.»

Στις ατομικές συνεδρίες καθώς και στις δημόσιες παρουσιάσεις της PIXIDAedu πάντα αφιερώνουμε χρόνο στις επιταχυνόμενες αλλαγές του ψηφιακού μετασχηματισμού. Είναι πλέον επιτακτικό το να σχηματίσουμε προσωπική άποψη των ραγδαίων αυτών αλλαγών που επιδρούν όχι μόνο στους επαγγελματικούς ορίζοντες αλλά στην ίδια μας τη ζωή.