ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ

 του Κ. Παπαγιαννούλη 

    Βρισκόμαστε στο 1971 στο Λονδίνο.
    Ο Brian σπουδάζει φυσική και ονειρεύεται να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην αστροφυσική. Οι φίλοι συμφοιτητές του, συχνά τον σατιρίζουν σχετικά με την ομοιότητά του με τον Νεύτωνα.

    Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Brian γράφει στίχους επηρεασμένους πολλές φορές από τη λατρεμένη του αστροφυσική όπως το ″New horizons to explore΄΄

    Όμως, ποτέ δεν πίστεψε, ότι θα γινόταν τόσο καλός στη Φυσική όσο καλός ήταν στο άλλο του ταπεραμέντο. Τελειώνει τις σπουδές του με διατριβή στη ΄΄διαστημική σκόνη΄΄

    Το πάθος του όμως για την αστροφυσική, ποτέ δεν τον εγκατέλειψε. Έτσι, τριανταπέντε χρόνια μετά, αποφασίζει να κάνει διδακτορικό στην αστροφυσική! Παίρνει τον διδακτορικό του τίτλο το 2007 από το Imperial College του Λονδίνου.

    Την ίδια εποχή, το σκάφος της NASA ΄΄New Horizons΄΄ βγαίνει στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, περνώντας από την ΄΄Ultima Thule΄΄ Προγραμματισμένα, γίνεται η εκτέλεση του τραγουδιού με τους στοίχους του ΄΄New horizons to explore΄΄ . Ο Brian διετέλεσε επίσημος ερευνητής - συνεργάτης της NASA στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

    Όμως, με τι ασχολείτο ο Brian τα 35 χρόνια που παρεμβλήθηκαν μέχρι να κάνει το διδακτορικό του;

    Κάποιοι θα τον αναγνώρισαν ήδη ,καθότι ήταν στιχουργός και κιθαρίστας σε μία από τις μεγαλειωδέστερες ροκ μπάντες όλων των εποχών: τους QUEEN!

    Αν λέγεται, ότι οι Queen δεν θα υπήρχαν χωρίς τον Freddie Mercury, η απάντηση είναι, ότι ο Freddie Mercury δεν θα υπήρχε χωρίς τον Brian May, που ήταν ο στιχουργός των "We Will Rock You", "I Want It All", "Who Wants to Live Forever" , "The Show Must Go On" και άλλων ιστορικών ροκ επιτυχιών.

    Ο Brian May αποτελεί σπανιότατο παράδειγμα πλήρους επιτυχημένης ενασχόλησης και με τις δύο φύσεις, καλλιτεχνική – επιστημονική, καθότι σε κάθε άλλη γνωστή περίπτωση η μία από τις δύο υποχωρεί συρρικνούμενη πλήρως. Ας μην αναφερθούμε στο βιολί, που έπαιζε ο Einstein, καθότι ήταν επιπέδου μαθητή ωδείου! Θα μπορούσαμε ίσως να τον συγκρίνουμε με τον μουσικό – συνθέτη ατονικής μουσικής Γιάννη Χρήστου, που ήταν και ξεχωριστός μαθηματικός.

    Ο αστεροειδής 52665 τιμητικά πήρε το όνομα ‘’Brian May’’ , καθότι ο Brian είναι ιδρυτής του οργανισμού ΄΄Asteroid day΄΄ με αντικείμενο την πρόβλεψη και παρακολούθηση στεροειδών που θα μπορούσαν να ΄΄χαϊδέψουν΄΄ τη Γη!